Witaj w Ważne Miejsce BISTRO Witaj w Ważne Miejsce BISTRO

Szefkuchni

Radosław Spirydowicz
Kucharz, podróżnik, dziennikarz. Obecnie Szef Kuchni Bistro Ważne Miejsce w Katowicach. Pod jego wodzą restauracja zdobyła prestiżowe wyróżnienie najlepszej Restauracji w województwie śląskim w festiwalu RestaurantWeek Polska.

Od najmłodszych lat wielki smakosz wszystkiego co nowe i nieznane. Dość przeciętna kuchnia jego babci sprawiła, że sam postanowił gotować. Ukończył Technikum Gastronomiczne w Piotrkowie Trybunalskim, zaś pierwsze kroki w gastronomii stawiał w restauracjach wrocławskich, gdzie poznawał tajniki kuchni azjatyckiej, żydowskiej i polskiej.
Niezmierna determinacja w pracy, doskonały smak, doświadczenie i wytrwałość w dążeniu do celu gwarantuje że jego dania są niezapomnianym przeżyciem.

Bardzo cieszymy się, że jest z nami. Życzymy sobie i Radkowi, aby trwało to jak najdłużej i owocowało zadowoleniem naszych Gości.